HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Wat is de levensduur van luidsprekers?

Hoogwaardige materialen zorgen vaak voor een langere levensduur. Producten uit het verleden zijn soms nog steeds superieur aan nieuwe en goedkopere moderne alternatieven. Prijzen stijgen immers in de loop van de jaren is de ervaring. Maar, zelfs de duurste audioproducten zijn onderhevig aan slijtage, en technologische vooruitgang blijft zich voortzetten.
Een treffend voorbeeld hiervan zijn luidsprekers. Het luidsprekerchassis heeft nog altijd zijn meestal ronde vorm behouden, maar dat is dan ook wel het enige dat gelijk is gebleven. Er is in de afgelopen 10 tot 20 jaar geen audioproduct waarop zo’n aanzienlijke vooruitgang is geboekt op het gebied van de geluidskwaliteit dan de luidspreker. Deze verbeteringen zijn grotendeels te danken aan baanbrekende innovaties in lijmtechnologie, waardoor een breed scala aan materialen voor luidsprekerconussen beschikbaar is gekomen. Het materiaal van de conussen zijn vaak na 10 a 15 jaar wat brokkeliger en vaak ook van de ring eromheen. Dit resulteert in een rommeliger en minder nauwkeurig geluid. Ook hangen de conussen vaak niet meer centrisch in hun huls of spider. Een speaker vraagt weinig tot geen onderhoud, maar kan wel opraken. Voor wie wilt, u kunt uw oude luidsprekers meenemen en vergelijken met de modellen in de winkel op de Breestraat in Leiden.

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest