HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen

SONUS FABER

Sonus Faber: Een Reis door de Tijd met Meesterlijke Audiotechnologie

Sonus Faber, een iconisch merk in de audiowereld, is synoniem met vakmanschap, elegante ontwerpen en ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Dit Italiaanse bedrijf, opgericht in 1983 door Franco Serblin, heeft door de jaren heen een reeks productlijnen ontwikkeld die zowel audiofielen als muziekliefhebbers aanspreken. In deze blogpost duiken we in enkele van de meest prominente productlijnen van Sonus Faber: Sonetto, Olympica Nova, en Tradition. Johan van Overgaauw is in de fabriek van Sonus Faber geweest en kan daar nog meer over vertellen.

Sonetto Serie

De Sonetto-serie belichaamt de filosofie van Sonus Faber om muziek tot leven te brengen door middel van elegant ontwerp en superieure geluidskwaliteit. Deze lijn is ontworpen met een knipoog naar de Italiaanse cultuur en traditie, met een naam die verwijst naar het klassieke Italiaanse sonnet.

Belangrijkste kenmerken van de Sonetto-serie:

  • Italiana Vormen: De luidsprekers hebben vloeiende lijnen en een elegant ontwerp, geïnspireerd door klassieke Italiaanse architectuur.
  • Luthier-constructie: De behuizing is ontworpen met technieken die doen denken aan de bouw van traditionele muziekinstrumenten, wat resulteert in een natuurlijk en warm geluid.
  • Innovatieve Technologieën: De serie maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën zoals de Damped Apex Dome (DAD) tweeter en het Paracross Topology crossover-systeem, wat zorgt voor helderheid en precisie.

De Sonetto-serie omvat diverse modellen, van compacte boekenplankluidsprekers tot krachtige vloerstaande luidsprekers, die allemaal een uitzonderlijke luisterervaring bieden.

Olympica Nova Serie

De Olympica Nova-serie is een heruitvinding van de originele Olympica-lijn, met verbeterde technologieën en een vernieuwd ontwerp. Deze luidsprekers zijn een eerbetoon aan de Italiaanse vakmanschap en bieden een perfecte balans tussen esthetiek en prestaties.

Belangrijkste kenmerken van de Olympica Nova-serie:

  • Geavanceerde Drivertechnologie: De luidsprekers zijn uitgerust met next-gen woofers en midrange drivers, gemaakt van natuurlijke materialen zoals cellulosepulp en andere organische vezels.
  • Unieke Vormgeving: De asymmetrische vorm van de luidsprekers verbetert de akoestische prestaties en minimaliseert interne resonanties.
  • Premium Materialen: Hoogwaardige afwerkingen zoals walnoot en wengé hout geven deze luidsprekers een luxueuze uitstraling.

De Olympica Nova-serie biedt een reeks modellen die geschikt zijn voor zowel stereosystemen als thuisbioscopen, met een geluid dat zowel krachtig als verfijnd is.

Tradition Serie

De Tradition-serie van Sonus Faber combineert klassieke Italiaanse esthetiek met de nieuwste audio-innovaties. Deze lijn is een eerbetoon aan het erfgoed van het merk, met een ontwerp dat doet denken aan de vorm van een vioolkist, gecombineerd met moderne technische vooruitgangen.

Belangrijkste kenmerken van de Tradition-serie:

  • Exclusief Ontwerp: De vorm en afwerking van de luidsprekers, waaronder rood hout en grafiet, stralen luxe en vakmanschap uit.
  • Stealth Ultraflex Systeem: Dit innovatieve systeem minimaliseert de vervorming van luchtstromen, wat resulteert in een zuiverder en dynamischer geluid.
  • Zorgvuldig Geselecteerde Componenten: De luidsprekers maken gebruik van de beste materialen, waaronder high-end crossovers en drivers, om een ongeëvenaarde geluidskwaliteit te leveren.

De Tradition-serie biedt verschillende modellen, waaronder de vloerstaande Amati Tradition en de compacte Guarneri Tradition, die allemaal een uitzonderlijke geluidsweergave bieden voor de veeleisende luisteraar.

De Homage serie en de Heritage serie zijn ook bij ons te beluisteren. Bel of mail ons voor het maken van een luisterafspraak, indien u een specifieke combinatie wilt horen. Ook zonder afspraak bent u tijdens openingstijden altijd welkom op de Breestraat voor een luistersessie

Conclusie

Sonus Faber blijft een pionier in de wereld van high-end audiotechnologie, met productlijnen die zowel visueel aantrekkelijk als sonisch indrukwekkend zijn. De Sonetto-, Olympica Nova-, en Tradition-series vertegenwoordigen het beste van Italiaans vakmanschap en innovatieve technologieën, waardoor elke luisterervaring een meeslepende reis door de muziek wordt. Of je nu een compacte luidspreker voor een kleine ruimte zoekt of een indrukwekkend systeem voor een grote woonkamer, Sonus Faber heeft een oplossing die aan je hoogste verwachtingen zal voldoen.

Productfilters

Categorieën
Merk
Merk
Toon meer merken
Prijs
Prijs - slider
22517.500
Kleur
Kleur
Toon meer kleuren
Formaat
Formaat
Toon meer formaten

Evenement

Workshop Stroomavond
26 september 2024
19:00 tot
21:00
 4.500,00

De speaker stands zijn optioneel, ook is de speaker met zwart marmer leverbaar voor een meerprijs.

Aanbieding

 999,00

WINKEL MODEL