HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Waarom Focal luidsprekers zo goed zijn

De oprichter van Focal

Een stukje geschiedenis over Focal:

Al meer dan 4 decennia geleden heeft Focal zichzelf ontwikkeld als een van de meest invloedrijke fabrikanten van luidsprekers in Europa.

Oprichter Jacques Mahul was sinds zijn jeugd een ontzettende liefhebber van muziek. Al snel merkte hij dat er een groot verschil zat in de geluidskwaliteit van afspeelapparatuur. Nadat hij enkele jaren werkzaam was geweest bij invloedrijke hifi-magazines maakte hij de overstap naar een fabrikant van betaalbare luidspreker-drivers. Met de kennis die hij hier vergaarde ontwikkelde hij nieuwe ideeën en technieken voor een nieuwe generatie luidspreker-drivers voor de High-End Audio.

Focal is trots op het feit dat de productie van de meeste componenten nog steeds plaatvindt in Frankrijk zelf. Met de productie bedoelen we dan ook de gehele productie van de luidsprekers, de kast, filters en drivers. Het voordeel hiervan is men de gehele geluidskwaliteit van het eindproduct in eigen beheer heeft.

Saint-Etienne staat bekend als een regio waar veel gewerkt wordt met vak- en ambachtslieden. Dit zorgt ervoor dat de producten altijd een hoogwaardige afwerking hebben met oog voor precisie. De ruwe kasten worden gefabriceerd in het Noordelijker gelegen Bourbon-Nancy.

Focal is een merk, die naast bijzonder mooie en elegante speakers met oog voor design ook gebruik maakt van unieke innovaties. Ze werken vaak samen met bekende ontwerpers om ervoor te zorgen dat hun producten er net zo goed uitzien als ze klinken. Door gebruik te maken van o.a. Beryllium weet Focal zich stevig te positioneren door haar kennis en know-how op het gebied van luidsprekerontwikkeling

Vandaag de dag leveren zijn kant-en-klare kits voor de meeste merken, maar ook geluidssystemen direct via autofabrikanten zoals Peugeot, DS, Citroen, Rimac en Alpine.

Focal demo bij Overgaauw:

Theva

Vestia

Aria Evo X

Kanta

Indien u een bepaalde combinatie wilt horen: bel of bel ons

En de hoofdtelefoonlijn van Focal voeren wij ook

Hieronder meer over de technische aspecten van dit mooie hoofdtelefoon en luidsprekermerk Focal.

De zojuist al genoemde en geroemde Beryllium als materiaal voor de opbouw van hun tweeter is met reden. Beryllium is een uiterst zeldzaam maar ook licht en stijf materiaal, ideaal voor tweeters vanwege de hoge snelheid en minimale vervorming, wat resulteert in uitzonderlijke helderheid en detail in de hoge frequenties. Beryllium is stijver dan aluminium en titanium en door de lichtheid is een snelle respons het resultaat. Dan is de tweeter ook nog geinverteerd, dat houdt in dat de vorm bijzonder is. Het resultaat is verbluffend, dat zeker.

Wat verder opvalt is de Flax Sandwich Conus, gemaakt van vlasvezel (zie afbeelding hierboven rechts). Natuurlijk en milieuvriendelijk en ook nog uit de velden van Frankrijk! Met een lichtheid, stijfheid en demping gecombineerd is het een mooi materiaal. We hebben een conus in de winkel om te bewonderen (naast de speakers zelf natuurlijk). De M vorm Dome drivers, zorgen om vervorming te verminderen vooral bij hogere volumes.

De Slatefiber membraam ziet u links. Dit is een composiet van carbon en polymeer.

Uit Frankrijk

Voor meer informatie kunt u zich beter informeren in de winkel of via onze telefoon: horen is geloven en u koopt een persoonlijke muziek beleving.

Daarnaast vinden wij van Overgaauw Focal bijzonder goed klinken en sturen ze goed aan. U bent uiteraard welkom op de Breestraat waar wij het meeste direct demonstratieklaar voor u hebben staan.

silvia@juni 2024

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest