HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Hoofdtelefoons, wat zijn goede merken?

Er zijn tegenwoordig honderden merken ter wereld die hoofdtelefoons aanbieden voor consumenten. De meeste hoofdtelefoons die in massa´s geproduceerd worden volgen dezelfde trend: draadloos, noise cancelling en slimme functies. Er zijn echter nog steeds merken die hoofdtelefoons maken die focussen op slechts twee punten, namelijk comfort en een ongeëvenaarde  geluidskwaliteit. Speciaal voor de HiFi-liefhebber die hier naar op zoek is, hebben we als Overgaauw een lijstje samengesteld van verschillende merken met échte HiFi-hoofdtelefoons. We voeren hiernaast nog meer merken!

Zelf luisteren en vergelijken is altijd een goed idee. Hier worden de Audio Technica’s vergeleken.

Audio Technica

Deze Japanse bouwer is in alle markten thuis. Van draadloos naar echt High-end, bij Audio Technica is alles te vinden. Wist u dat Audio Technica ook hoofdtelefoons maakt die gebruikt worden in professionele studio´s? Ondanks alle verschillende typen hoofdtelefoons, is bij het merk één ding overal terug te zien: neutraliteit. Een scherp hoog, een rijk middengebied en een diep laag zijn dingen die de hoofdtelefoons kenmerken, waarbij geen van de drie echt boven de anderen uitstijgt. Vandaar dat ze dus ook in studio´s gebruikt worden.

Austrian Audio

De naam het verklapt eigenlijk al waar deze hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterker vandaan komen. Deze Oostenrijkse bouwer weet als geen ander een hoofdtelefoon met sublieme audiokwaliteit neer te zetten. Het mooiste voorbeeld hiervan is het referentiemodel, The Composer.

Deze hoofdtelefoon maakt voor de drivers gebruik van DLC, Diamond-Like-Carbon. Dit materiaal is zo hard dat het diamant kan krassen, terwijl het wel lichter is. Ideaal voor een hoofdtelefoon dus.

Daarnaast is de afwerking erg netjes en stevig bij elk product van dit merk, en is alles erg repareerbaar.

Dan Clark

In 2012 richtte Amerikaanse audioliefhebber Dan Clark zijn eigen audiomerk op, nadat hij lang in een audiozaak had gewerkt en als hobby hoofdtelefoons van andere merken had aangepast en verbeterd. Doordat hij al de kennis had van zijn vorige bezigheden wist hij hoofdtelefoons te bouwen die comfortabel, licht en stevig zijn, en bovenal heel goed klinken. Zelfs de gesloten hoofdtelefoons klinken ruimtelijk en verfijnd, en door de grote oorschelpen is het draagcomfort erg hoog. Het doet een beetje denken aan Hifiman.

Focal

Het Franse audiomerk Focal levert zowel luidsprekers als hoofdtelefoons in geweldige, Europese kwaliteit. Het mooie aan Focal is dat ze constant bezig zijn met innovaties op het gebied van hoofdtelefoons, waardoor de producten erg uniek zijn met volledig eigen technieken. Zo heb je de Magnesium “M”-shaped driver van het merk, een driver die zorgt voor een heldere en realistische weergave van de muziek. Recentelijk zijn de Hadenys en Azurys, twee hoogwaardige, bedrade hoofdtelefoons van het merk op de markt gekomen, waarbij veel van de vertrouwde Focal-know-how tot zijn recht komt.

We hebben de Focal Bathys, Azurys, Hadenys, Celestee en meer in de winkel

Hifiman

Het is veilig om te zeggen dat Hifiman een aantal van de meest verfijnde hoofdtelefoons beschikbaar maakt. Met volledig eigen technologie, hoogwaardige materialen en heel erg veel kennis op het gebied van hoofdtelefoons, weet Hifiman zichzelf ver boven de rest van de markt te plaatsen. En voor gemiddelde hoofdtelefoon van het merk betaal je niet per se de hoofdprijs. Hifiman begint rond de 200-300 euro en gaat omhoog tot ongeveer 50.000 euro voor een set van versterker met een hoofdtelefoon. Dit zijn een paar van de meest open en ruimtelijke hoofdtelefoons beschikbaar, en dat hoor je echt.

Meze

Het merk Meze vindt haar origine in Roemenië. Vanuit hier maakt het audiomerk onder leiding van Antonio Meze al sinds 2011 hoofdtelefoons van de hoogste kwaliteit. Voor muzikant en oprichter Antonio betekent een hoofdtelefoon een paar dingen: kwaliteit, kunst en een eigen wereld creëren. En in de woorden van Meze: “Onze keuzes van vandaag kunnen een grote impact hebben op de wereld van morgen”. Precies om die reden kan elke Meze hoofdtelefoon altijd worden gerepareerd, ongeacht de leeftijd van de hoofdtelefoon of het probleem dat u ondervindt. Een hoofdtelefoon die dus echt lang meegaat.

Sendy Audio

Sendy Audio is een sub-merk van Sivga, een Chinese hoofdtelefoon-fabrikant uit Dongguan. Je kunt Sendy eigenlijk zien als een soort formule 1-divisie van Sivga, met high-end hoofdtelefoons in hogere prijsklasses. Deze hoofdtelefoons zijn erg exclusief. Ze worden met de hand gemaakt en er worden hoge kwaliteit materialen gebruikt en veel kwaliteitscontroles uitgevoerd. Door het lange productieproces krijg je een erg exclusieve hoofdtelefoon. Er wordt overigens voor elk model hout gebruikt, wat zorgt voor hoofdtelefoons met een luxe uitstraling.

Sound by Sweden

Dit Zweedse merk weet als geen ander hoe je moet zorgen voor uitzonderlijke bouwkwaliteit. Opgericht in 2011 als sub-merk van SUPRA, de welbekende fabrikant van High-end audiokabels, had Sound by Sweden alles wat ze nodig hadden om de hoofdtelefoon markt in te stappen. Het idee was om een geweldige prijs-kwaliteit verhouding te garanderen. Om dit te doen hebben ze hard gewerkt om zelfs te voldoen aan de hoogste militaire standaarden. Dit heeft geresulteerd in onder andere het evolueren tot audioleverancier van de Zweedse en Amerikaanse luchtmacht, als het bouwen van geluidsinstallaties voor Koenigsegg. Dit merk is overal in thuis, en belooft diezelfde kwaliteit ook aan u.

House of Marley

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest