HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Advanced Paris bij Overgaauw – over het merk en de verschillen

Advanced Paris

Voorheen bekend als Advance Acoustics en heel typerend bekend van de blauw Meters (die wij van Overgaauw ook kennen van McIntosh natuurlijk). U vindt het merk bij ons in de Hifi LuisterKelder, dus demonstratieklaar. We hebben een mooie lijn staan van Advanced Paris en hieronder proberen we een totaalbeeld te schetsen.

In deze blog duiken we in het merk en geschiedenis van Advance Paris en bespreken we enkele van hun belangrijkste productlijnen en bovendien welke verschillen u kunt verwachten tussen de producten onderling. Dat maakt vergelijken wat eenvoudiger, al is luisteren en vergelijken in de winkel in Leiden altijd belangrijk om uw eigen mening te vormen.

Eerst iets over het merk Advance Paris: De Essentie van Franse Audiofinesse

De Geschiedenis van Advance Paris

Advance Paris werd opgericht in 1995 door een groep gepassioneerde audio-ingenieurs en muziekliefhebbers. Hun missie was eenvoudig: het creëren van audiocomponenten die de natuurlijke schoonheid en nuances van muziek kunnen vastleggen en reproduceren. Gevestigd in Frankrijk, heeft Advance Paris altijd gestreefd naar een balans tussen technologische innovatie en een elegant, tijdloos ontwerp.

Door de jaren heen heeft Advance Paris zijn aanbod uitgebreid en verfijnd, van versterkers en CD-spelers tot streamingapparatuur en luidsprekers. Elk product wordt met zorg ontworpen en getest om ervoor te zorgen dat het de hoogwaardige audiokwaliteit biedt die het merk belooft.

Welke lijnen voert Advance Paris?

Classic Line

De Classic Line van Advance Paris is een eerbetoon aan traditionele audiotechnologie, maar met een moderne twist. Deze productlijn richt zich op audiofielen die op zoek zijn naar een combinatie van klassiek geluid en hedendaagse functionaliteit.

Belangrijkste kenmerken van de Classic Line:

  • Versterkers: Deze lijn biedt geïntegreerde en eindversterkers die zijn ontworpen om een rijk, gedetailleerd geluid te leveren. Ze combineren analoge warmte met digitale precisie, wat resulteert in een indrukwekkende geluidskwaliteit.
  • CD-spelers: De CD-spelers in de Classic Line zijn voorzien van geavanceerde DAC’s (Digital-to-Analog Converters) die zorgen voor een nauwkeurige en natuurlijke geluidsweergave.
  • FM-tuners: Met een focus op traditionele radio-ontvangst, bieden de FM-tuners in deze lijn een uitzonderlijke ontvangstkwaliteit en helder geluid.

De Classic Line van Advance Paris is ideaal voor muziekliefhebbers die de nostalgie van klassieke audiocomponenten willen ervaren zonder in te boeten op moderne technologie.

Smart Line

De Smart Line van Advance Paris is gericht op de moderne luisteraar die op zoek is naar veelzijdigheid en connectiviteit. Deze productlijn biedt een breed scala aan apparatuur die gemakkelijk integreert met hedendaagse digitale muziekbronnen.

Belangrijkste kenmerken van de Smart Line:

  • All-in-One systemen: Deze systemen combineren verschillende functies zoals streaming, CD-weergave en radio in één apparaat. Ze zijn ontworpen voor gemak en uitstekende geluidskwaliteit.
  • Streamingapparatuur: Met apparaten zoals netwerkspelers en streamingversterkers, maakt de Smart Line het eenvoudig om muziek van verschillende digitale bronnen te streamen.
  • DAC’s en hoofdtelefoonversterkers: Voor de fijnproevers die de ultieme digitale audiokwaliteit nastreven, biedt deze lijn hoogwaardige DAC’s en hoofdtelefoonversterkers die zorgen voor een gedetailleerde en dynamische luisterervaring.

De Smart Line biedt een perfecte mix van gebruiksgemak, connectiviteit en hoge geluidskwaliteit, wat het ideaal maakt voor de hedendaagse muziekliefhebber.

DE SERIES:

Advance Paris blijft een vooraanstaand merk in de audiowereld dankzij zijn toewijding aan kwaliteit, innovatie en design.

De Advanced Paris A7 netwerk receiver is een fantastisch apparaat, de behuizing is net even mooier en strakker dan de rest van de Advanced Paris lijn, die meer gebruikt maakt van Acryl, maar de A7 en de Advanced Paris A5 delen dezelfde behuizing. Er is natuurlijk wel verschil!

Verschillen tussen de A7 en de a5 netwerk receiver

  • Meer vermogen: 115 Watt in plaats van 80 Watt  bij 8 Ohm en een ingebouwde hoogwaardige DAC met 24bit/196kHz, high res, maar ook een Hdmi Arc aansluiting is wel op de A7 en niet op de A5 terug te vinden.  Met 14 imputs is de A7 (en A5) sowieso een rijk apparaat. Inhoudelijk? Meer vrijheid voor aansluitingen en speakerkeuze. De A7 heeft 2 speakerpaar aansluitingen (banaan), de Advance Paris A5 een speakerpaar.
  • Door de High Bias die Advanced Paris inbouwt , zorgt u er dan voor als u deze inschakelt dat de versterker voldoende ventilatie heeft?  De High Bias  zorgt voor minder crossover vervorming en een nog zuiverdere en mooiere aansturing  -doordat deze klasse A aanstuurt. Voor wie vooral vermogen wilt draaien raden we dit uiteraard niet aan. U heeft beide opties en die zijn schakelbaar.  Vraag ons er meer over als u dat wilt.
  • Via de mm/mc imput kunt u een hoogwaardige platenspeler aansluiten, waarbij tevens de schakeling Mc High en Mc Low voltage aanwezig is.  Dat geld ook voor de hooftelefoon: zowel 6.3 als 3.5 is als aansluiting aanwezig en de versterking is ontzettend goed.  

De meters zijn voor de db pieken in het vermogen, het zijn geen VU meters. Zinvol dus.

Zover de netwerk receivers van Advanced Paris De A7 topmodel en de A5 (net daaronder) .

De achterzijde van de A7

  • DE ADVANCED PARIS A1 NETWERKRECEIVER:

De Advanced Paris A1 netwerkreceiver zit daar weer onder of naast. Deze volledig metalen receiver biedt veel, maar 2x 50 Watt bij 6 ohm is een stuk minder vermogen aangeboden dan hierboven bij de versterker A7 en A5, waarbij de Advanced Paris A7 zelfs aan waarden kan komen van 2×180 Watt bij 4 Ohm en de A5 netwerkreceiver 2x 130 Watt bij 4 Ohm. Ook ontbreken de vermogen meters aan de voorzijde in het display. Wel is een HDMI-Arc aansluiting op de achterzijde te vinden. Geen High Bias voor klasse A mogelijkheid, maar door de fijne streamer ingebouwd en de mooie app en de fantastische afwerking is het een goede versterker voor het budget. Advance Paris heeft de Playstream A1 voorzien van drie analoge lijningangen waarbij de AUX-ingang is om te schakelen naar een phono MM ingang.  U mist dus de MC schakeling, maar wellicht heeft u deze niet nodig.

De netwerkspeler A1 van Advance Paris / Advance Acoustics is de moeite waard. Volledig metalen ontwerp

De speakerklemmen zijn niet voor banaanstekkers. Voor minder veel eisende speakers is dit een zeer goede versterker. Hier is niet gekozen voor een klasse D versterker, maar voor de traditionele AB versterker wat het geluid absoluut ten goede komt.

Over naar de All in One systemen van Advance Paris My Connect serie, wat is het en wat zijn de verschillen?

Hieronder over de My Connect 60, My Connect 150 en de My Connect 250 een uiteenzetting.

De Myconnect 60 All in One;
Een All in One met bedieningsgemak, dus inclusief een cd-speler, streamer en versterker en met een bescheiden afmeting van slechts 27,3 cm breed. Door de advance Playstream is MyConnect 60 een netwerkspeler (WiFi of bedraad), waarmee je muziek vanaf je computer of NAS kunt afspelen. Daarnaast worden muziekdiensten zoals o.a. SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer, etc en internetradiostations via TuneIn zijnn beschikbaar. 3 Ingangen, waarbij er een gebruikt kan worden als een platenspeler aansluiting (moving magnet). De versterker biedt een vermogen van 2x 48 Watt bij 8 Ohm of 2 x 70W (4 Ohm). D/A convertor van Wolfson WM8720 (24bit/192kHzVoldoende om de huiskamer te vullen. Indien meer vermogen wenselijk is, zijn de My Connect 150 of My Connect 250 ter beschikking van Advance Paris. Een subwoofer aansluiting ontbreekt niet

De My Connect van Advance Paris zijn krachtig, hebben de volwaardige Hifi afmeting in de breedte, hebben een cd-speler aan boord, een fijne app voor streaming inclusief FM en DAB+ radio, we praten hier dan ook over een volwaardig All in One systeem. Door de vacuum buizen in de voorversterker geeft deze versterker een warm geluid en u heeft 3 luidsprekeruitgangen ter beschikking (vraag ons na of de combinatie geschikt is). Voor uw platenspeler niet alleen een mm maar ook een mc aansluiting voor de wat kritischere platenspeler klant; een prima platenspeler aansluiting.

My Connect 150 all in one

MyConnect 150 heeft elke luidspreker onder controle met zijn stevige voeding en enorme vermogen. 130W aan 8 Ohm, 190W aan 4 ohm. Een ander onderscheidend kenmerk van de versterkers van Advance is de HIGH BIAS-schakeling, waardoor de versterker lagere vermogens zal versterken als een Klasse A versterker (schakelbaar). De hoofdtelefoonaansluiting maakt deze combinatie een hele goede combi van alles: 2 hoofdtelefoonaansluitingen voor zowel 3,5 + 6,3mm met ook nog eens een instelbare impedantie en versterkingsfactor. Een subwoofer uitgang is aanwezig. De DA convertor is van Burr Brown PCM1976

De Advanced Paris MyConnect 150 – Alles in 1 op Hifi Niveau

De My Connect 250 All in One, wat kan deze meer dan de My Connect 150?

Advance Paris MyConnect 250 is nog beter opgebouwd dan de My Connect 150 -Dual Mono opgebouwd en dat maakt dit een pure versterker met nog minder cross-over en daarnaast biedt de My Connect 250 ten opzichte van de My Connect 150 meer vermogen: 2 x190W aan 8 Ohm en 2 x 280W aan 4 ohm. Een HDM-I arc aansluiting is op deze Advance Paris wel aanwezig op de achterzijde, niet op de My Connect 150 – wat de connectiviteit met de tv prettig maakt. Zelfs 2 subwoofer aansluitingen zijn op deze versterker aanwezig in plaats van een enkele, voor wie van behoorlijk laag houdt, veel vermogen, aansluitmogelijkheden en zuiver geluid houdt is deze versterker een uitstekende keuze! I PCM 1796 (32bit/768kHz) als Da Convertor

Hieronder de afbeelding betreffende de opbouw van Dual Mono. Alle signaalwegen zijn gescheiden op de baseplate. Daardoor heeft u een duidelijke scheiding links-rechts en in de My Connect 250 zelfs van de voeding scheiding – zo min mogelijk cross over vervorming en een nog rustiger geluid is hier wel de grondslag van.

All in Ones My connect van Advance Paris

Geintegreerde versterkers van Advance Paris

de A10 Classic hybride

Een audiofiel versterkergedeelte
in de voorversterker gedeelte worden vacuümbuizen ingezet om het audiofiele karakter van dit apparaat te onderstrepen. Voor de eindversterker wordt niet gekozen voor buizen, omdat Advance kiest voor voldoende kracht, dynamiek en betrouwbaarheid. De Advance Paris A10 Classic levert 2 x 130W (8 Ohm), 2 x 190W (4 Ohm) en 2 x 250W (2,66 Om).  Een ander onderscheidend kenmerk van de versterkers van Advance is de High Bias-schakeling, waardoor de versterker lagere vermogens zal versterken als een Klasse A versterker (schakelbaar). Logaritmische vu meters maken de look en feel volledig af. 2 Subwoofer uitgangen,  

In de A10 Classic wordt gebruik gemaakt een 32bit.768kHz  dac.

Ruim voldoende analoge en digitale ingangen staan ter beschikking. Daarnaast ook nog USB-A, USB-B en voor beeldbronnen ook nog HDMI-ARC (voor TV geluid) en HDMI–Audio. Voor de vinyl liefhebbers is er zeer uitgebreide Phono ingang voor MM met instelbare ingangscapaciteit van 100, 200 of 300pF. Een hoofdtelefoonaansluiting in de 6,3 mm aansluiting op de voorzijde.

@silvia / mei 2024

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest