HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Advanced Paris bij Overgaauw – over het merk en de verschillen

Advanced Paris

Voorheen bekend als Advanced Acoustics en heel typerend bekend van de blauw Meters (die wij van Overgaauw ook kennen van McIntosh natuurlijk). U vindt het merk bij ons in de Hifi Kelder, dus demonstratieklaar. We hebben een mooie lijn staan van Advanced Paris en hieronder proberen we een totaalbeeld te schetsen.

De Advanced Paris A7 netwerk receiver is een fantastisch apparaat, de behuizing is net even mooier en strakker dan de rest van de Advanced Paris lijn, die meer gebruikt maakt van Acryl, maar de A7 en de Advanced Paris A5 delen dezelfde behuizing. Er is natuurlijk wel verschil!

Verschillen tussen de A7 en de a5 netwerk receiver

  • Meer vermogen: 115 Watt in plaats van 80 Watt  bij 8 Ohm en een ingebouwde hoogwaardige DAC met 24bit/196kHz, high res, maar ook een Hdmi Arc aansluiting is wel op de A7 en niet op de A5 terug te vinden.  Met 14 imputs is de A7 (en A5) sowieso een rijk apparaat. Inhoudelijk? Meer vrijheid voor aansluitingen en speakerkeuze. De A7 heeft 2 speakerpaar aansluitingen (banaan), de Advance Paris A5 een speakerpaar.
  • Door de High Bias die Advanced Paris inbouwt , zorgt u er dan voor als u deze inschakelt dat de versterker voldoende ventilatie heeft?  De High Bias  zorgt voor minder crossover vervorming en een nog zuiverdere en mooiere aansturing  -doordat deze klasse A aanstuurt. Voor wie vooral vermogen wilt draaien raden we dit uiteraard niet aan. U heeft beide opties en die zijn schakelbaar.  Vraag ons er meer over als u dat wilt.
  • Via de mm/mc imput kunt u een hoogwaardige platenspeler aansluiten, waarbij tevens de schakeling Mc High en Mc Low voltage aanwezig is.  Dat geld ook voor de hooftelefoon: zowel 6.3 als 3.5 is als aansluiting aanwezig en de versterking is ontzettend goed.  

De meters zijn voor de db pieken in het vermogen, het zijn geen VU meters. Zinvol dus.

Zover de netwerk receivers van Advanced Paris De A7 topmodel en de A5 (net daaronder) .

De achterzijde van de A7

  • DE ADVANCED PARIS A1 NETWERKRECEIVER:

De Advanced Paris A1 netwerkreceiver zit daar weer onder of naast. Deze volledig metalen receiver biedt veel, maar 2x 50 Watt bij 6 ohm is een stuk minder vermogen aangeboden dan hierboven bij de versterker A7 en A5, waarbij de Advanced Paris A7 zelfs aan waarden kan komen van 2×180 Watt bij 4 Ohm en de A5 netwerkreceiver 2x 130 Watt bij 4 Ohm. Ook ontbreken de vermogen meters aan de voorzijde in het display. Wel is een HDMI-Arc aansluiting op de achterzijde te vinden. Geen High Bias voor klasse A mogelijkheid, maar door de fijne streamer ingebouwd en de mooie app en de fantastische afwerking is het een goede versterker voor het budget. Advance Paris heeft de Playstream A1 voorzien van drie analoge lijningangen waarbij de AUX-ingang is om te schakelen naar een phono MM ingang.  U mist dus de MC schakeling, maar wellicht heeft u deze niet nodig.

De netwerkspeler A1 van Advance Paris / Advance Acoustics is de moeite waard. Volledig metalen ontwerp

De speakerklemmen zijn niet voor banaanstekkers. Voor minder veel eisende speakers is dit een zeer goede versterker. Hier is niet gekozen voor een klasse D versterker, maar voor de traditionele AB versterker wat het geluid absoluut ten goede komt.

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest