HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
KEF DRAADLOZE SPEAKERS, WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

KEF heeft absoluut een goede naam als we het hebben over draadloze speakers.  Draadloos betekend ook actief en dat kan ook wel een voordeel zijn. Het vervangt een installatie en de set is op elkaar afgestemd. Door de streaming kunt u gelijk het nieuwe tijdperk in qua connect apps

Design Hifi Speakers

KEF is voor ons een merk wat absoluut Design Hifi Speakers ontwikkelt op hoog niveau, waarbij gedacht wordt aan het uiterlijk en ook de kleur van de cabinet, maar ook aan de geluidskwaliteit en keuze vrijheid qua formaat en prijs. Veel kleuren zijn leverbaar en daarnaast hebben ze allemaal een unieke kleurstelling in combinatie met de gebruikte conus. Iedere speaker heeft zijn eigen Look en Feel en het geluid: KEF is een absolute topspeler in luidsprekerland en vindt u bij ons ook terug bij de passieve luidsprekers tot onze High End.

VERGELIJKEN IN ONZE DRAADLOZE SPEAKERWAND OPSTELLING

Overgaauw heeft de actieve speakers bij elkaar geplaatst in onze Actieve Luidsprekerruimte op de Breestraat 148 in Leiden. Op verzoek kunt met uw eigen muziek en uiteraard met eigen ogen vergelijken. We helpen u ook graag telefonisch als dat handiger is.

De uiteenzetting van de actieve streaming speakers van KEF

KEF LSX 11

Een compact luidsprekerpaar, met design waarbij er gewerkt is met een combinatie van materialen. Zowel de kast is glad en ruw en de kleurcombinaties gaan verder dan alleen het cabinet zelf.

De conussen middentoner en de hoge tonen tweeter zijn in 1 conus gecombineerd, dit maakt de UniQ conus.  

De aansluitingen van de KEF LSX2:

HDMI ARC
TOSLINK optisch
USB Type C
Analoog 3,5mm auxiliair
RJ45 Ethernet (netwerk)
RJ45 Ethernet (interspeaker)

De versterking (klasse D) maakt maximaal 200 Watt en  de speakers is gebouwd voor een kamer tot ongeveer 40m2. Alle belangrijke streamdiensten worden ondersteund en ook Roon ready.  Door de losse interspeaker kabel UPnP bent u vrij om te plaatsen. De equalizer (dsp) zorgt ervoor dat u de speaker kunt instellen op persoonlijke voorkeur.

Door een extra ingang bent u met deze speakers van KEF vrij met combinaties met bv een platenspeler.

De Kef connect App zorgt voor fijne bediening en is voor alle Kef speakers hetzelfde. Ook zijn meerdere Kef draadloze speakers in deze app te combineren. Natuurlijk reageren ze ook op Spotify of Tidal Connect.

Afgebeeld met de pootjes (exclusief) voor een bureau. De P1 bureaustandaard is ideaal wanneer u LSX II of LSX II LT als desktopluidspreker gebruikt, aan beide zijden van een televisie, op een boekenplank of in een kast. P1 is gemaakt van hoogwaardig spuitgegoten aluminium en heeft een naar boven gerichte kanteling, zodat het enigszins naar uw luisterpositie kan worden gericht.

DE KEF LSX11LT

De kleinere versie van de LSX11 en ietwat uitgekleed qua mogelijkheden.

De aansluitingen:

HDMI ARC
TOSLINK optisch
USB Type C
USB Type C (interspeaker)
RJ45 Ethernet (netwerk)

De versterking en UniQ conus is even groot als de KEF LSX11 en de gebruikte unit ook. Er moet wel een USB-C kabel tussen de speakers, en dat maakt de afstand 3 of 8 meter (optioneel). Met de UPnP aansluiting bent u hierin iets vrijer van de LSX11

Het design is net even anders: het cabinet is naast kleiner ook niet voorzien van de stoffen afwerking. Ook mist hij of zij een aux ingang en is niet Roon ready.

De prijs daarentegen is uiteraard wel vriendelijker!

LS50 WIRELESS 11

Van een 4.5 Inch UniQ driver van de KEF LSX11 en de SLX11TD naar een 5.25 inch driver en iets complexer van opbouw voor het geluid bij de KEF LS50 Wireless 2. De KEF SL50 WIRELESS 2 is van een andere grootte draadloze Hifi speaker en orde dan de LSX11 EN DE LSX11LT

De bas is grootser en ook de techniek is anders. Het vermogen is 760 Watt en deze KEF LS50 WIRELESS 11  kan een ruimte aan tot 200m2. De ingangen: HDMI eARC in plaats van HDMI ARC en verder TOSLINK optisch, Digitaal coaxiaal ingang en de Analoog 3,5mm auxiliair.


Meer mogelijkheden dus en meer vermogen. De versterking is klasse a/b gecombineerd met klasse D, ook daar zit een groot verschil. Het verklaart de upgrade van het geluid natuurlijk wel. Bovendien zijn er aansluitingen voor 2 subwoofers in plaats van 1 subwoofer aansluiting. Dus veel verschillen van de KEF LS50 WIRELESS 11 ten opzichte van de KEF WIRELESS LSX11 en de KEF LS11LT

DE KEF LS60 WIRELESS

Een zeer smalle en bijzondere luidspreker. De KEF mini Blade wordt ie ook genoemd en de Blade is een unieke speaker die zijn sporen heeft verdient in Hifi land. Wie de Blade kent, ziet de overeenkomsten.

De techniek is 4 woofers per unit en 1 uniQ conus voor het mid/hoog af te maken in de compact kast.  De versterking is enorm, ingebouwd  en zeer gecontroleerd. Deze speaker loont om naar te luisteren. Alles in deze speaker is op elkaar afgesteld.

Kom naar onze Actieve Luidspreker etage, waar we meerdere actieve speakers van KEF maar ook van andere merken hebben opgesteld

Subwoofer KC62 van Kef kan het afmaken, voor wie nog graag meer laag wilt. Draadloos voor wie dit zoekt.

Een mooie kleine sub, maar die wel precies doet waar ie voor gemaakt is.

Plaats deze achter uw KEF draadloze speakers. 246 x 256 x 248 mm

105 dB

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest