HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen

Donderdag 23 mei 2024 Advance Paris Avond bij Overgaauw… De kracht van veel vermogen/High Bias en finesse.

Let op, dit evenement is al geweest

Deze avond laten wij u kennis maken met Advance Paris. Een merk wat we al jaren voeren, maar steeds meer zijn gaan waarderen. Dit Franse merk biedt niet alleen veel, maar ziet er naar onze mening ook geweldig uit. Daarnaast bieden ze veel vermogen en in sommige modellen een High Bias instellingen voor de kritische luisteraar zodat Klasse A schakelbaar wordt.

Wat gaan we doen?

We gaan een van de hogere voor/eind combinaties beluisteren maar laten ook de andere sterke modellen van dit Franse merk de revue passeren. Want Advance Paris heeft voor iedereen wel een passende oplossing. Van een betaalbare stereo receiver met netwerk opties tot de mono eindversterkers waar wij vanavond op spelen.

De voorversterker XP1200 (inclusief Dac) en de eindversterkers mono: X-A1200 met een machtig vermogen van 700 watt bij 4 Ohm.

De voorversterker: Dual Mono opbouw
Met de volledig Dual Mono opbouw heeft de XP1200 een geïsoleerde opbouw van de twee kanalen en dit is overduidelijk zichtbaar op de afbeelding van het binnenwerk (zie foto hierboven) en de kanaalscheiding is daarmee logischerwijs voortreffelijk.

Deze presenteren we met de weergaloze Advance Paris X-A 1200 mono eindversterker. Deze krachtpatser zorgt voor een riant vermogen, een weldadige rust in de weergave en een ijzeren controle over de luidsprekers. De dubbele mono eindversterker in de X-A1200 met zijn enorme vermogen van 700W (4 Ohm) de krachtigste versterker die Advance Paris ooit heeft gebouwd

Het gebruik van mono eindversterkers biedt diverse voordelen. In de eerste plaats wordt voor elk kanaal een eigen versterker gebruikt. Er zijn geen gezamenlijke componenten zoals trafo’s, voedingen, spanningsregelingen en behuizingen. Elke versterker kan dus optimaal worden toegerust voor zijn taak. Als in één van de twee kanalen veel vermogen wordt geleverd, lijdt het andere kanaal daar totaal niet onder.

De VU-meter
Een groot, duidelijk afleesbaar wijzerinstrument met een logaritmische schaalverdeling geeft een actueel beeld van het geproduceerde uitgangsvermogen (gemiddeld vermogen, dus geen piekvermogen). De meterverlichting is in 3 standen instelbaar: maximaal, normaal en uit.

Hi-Bias / Class-A
Via een schakelaar (High-Bias) op de achterzijde kan Class A ingeschakeld worden. Onder ca. 80W gedraagt de versterker zich dan in Class A, maar wanneer meer vermogen wordt gevraagd, wordt automatisch naar Class AB geschakeld. *) Class A in het kort: Bij Class A werken de vermogenstransistoren continu, wat de beste geluidskwaliteit oplevert omdat de crossover-vervorming wegvalt. Dit kost wel extra stroom. De versterker wordt warmer dan in Class AB. Goede ventilatie is dan ook belangrijk!

DE ADVANCED PARIS MY CONNECT 250

De My-connect 250, een High End All in One oplossing met een 2x 200 Watt Dual mono eindversterker, vacuum buizen in de voorversterker, Cd-speler en Fm Dab plus internetradio en streaming audio zoals spotify (tevens connect) en tidal

muziekdiensten zoals o.a. SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer en Amazon Music worden ondersteund. Daarnaast zijn tienduizenden internet radiostations via TuneIn beschikbaar. In een digitale Bluetooth ingang is ook voorzien. Met de optionele X-FTB01 of X-FTB02 kunt u elk mobiel apparaat met de MyConnect 250 verbinden. Ook kan MyConnect 250 omgaan met Airplay en DNLA. Maar ook muziekbronnen als CD-speler, FM tuner en DAB+ staan tot uw beschikking en hebt u legio ingangen, analoog, digitaal en USB tot uw beschikking om allerhande apparaten aan te sluiten.

Hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met twee aansluitingen
MyConnect 250 heeft de beschikking over twee hoofdtelefoon uitgangen (3,5 en 6,3 mm jack) die worden gevoed door een serieuze hoofdtelefoonversterker. Voor een optimale aanpassing aan uw hoofdtelefoon kan de uitgangsimpedantie en de versterkingsfactor worden aangepast aan de hoofdtelefoon door middel van schakelaars op de achterzijde. Deze mogelijkheden bieden zelfs losse hoofdtelefoonversterkers veelal niet standaard! Met de MyConnect 250 kunt u dus optimaal van uw hoofdtelefoon(s) genieten

De luidsprekers van de Bowers & Wilkins, de 804D4 gaan we laten draaien, op zich al de moeite waard!

Overgaauw is assortiments dealer van het befaamde luidsprekermerk Bowers & Wilkins

Hoe en wat?

Donderdag avond 23 mei hebben we een luisteravond: de inloop is om 19.00 en we starten om 19.15.

Er wordt u koffie of thee aangeboden in de winkel waarna we u meenemen naar de High End ruimte in ons Jugendstill pand. Deze is los bereikbaar via onze winkel.

De gehele winkel is deze avond open voor ieder die sowieso audio of tv wensen heeft en u bent altijd vrij om de demonstratie te verlaten. De presentatie wordt gegeven door onze eigen Dennis, voor velen een bekenden.

Locatie is onze High End ruimte, toegang is gratis. Opgeven voor de donderdagavond is gewenst maar niet verplicht. We zien u graag

Prive sessies zijn nu al mogelijk!