Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Classé CA-2300

€ 0,00

Merk: CLASSE

High-end Stereo Eindversterker

CA-2300 is een stereo eindversterker in de ultieme high-end klasse. Met een solide 300 Watt per kanaal aan 8 Ohm kan het elke luidspreker aansturen. Om het compromisloze niveau te benadrukken verdubbelt het vermogen naar 2x600 Watt aan 4 Ohm.

 

Classé CA-2300 - stereo eindversterker zonder compromissen
De CA-2300 is een tweekanaals eindversterker is ontworpen om een ​​stereo-installatie in enkel de ultieme klasse of een gelijkwaardig front luidsprekersysteem in een surround opstelling. Elk van de twee kanalen biedt een stevige 300 Watt aan 8 Ohm. En als extra de nadruk op de compromisloze niveau wordt het vermogen verdubbeld tot 600 watt per kanaal bij 4 Ohm belasting.

 

Als zwaargewicht stereoversterker is de CA-2300 een perfecte keuze voor een klassiek high-end muzieksysteem. Er is genoeg vermogen om de meerderheid aan luidsprekers aan te sturen op een realistisch geluidsniveau en dan nog energie over te hebben om transiënten weer te geven. Het effectieve ICTunnel-koelsysteem zorgt ervoor dat de versterker snel de optimale werktemperatuur bereikt - en behoudt-, en je kunt de CA-2300 uit het zicht in een kast plaatsen, als je wilt.

 

Uit te breiden met meerdere kanalen als dat nodig is voor home theater-of bi-amping
Een versterker als de CA-2300 is een lange-termijn investering die een muzikale uitvoeringop high-end niveau zal leveren voor jaren. Zelfs als je na verloop van tijd het systeem wilt uitbreiden met meer kanalen of bi-amping. In dat geval kunt je later extra versterkers uit het Classé assortiment toevoegen.

 

De CA-2300 is in feite een stereoversterker, maar kan ook worden toegepast in een compromisloze thuisbioscoop. Ofwel als een superieure versterker voor de front-kanalen, of samen met andere versterkers in dezelfde hoge klasse. Classé heeft eindversterkers met één, twee en vijf kanalen in het programma. Het biedt flexibele mogelijkheden voor het samenstellen van een high-end home theater met 5, 7 of zelfs meer kanalen.

We kunnen nog veel langer doorgaan om je te vertellen over de vele geavanceerde functies en het weelderige design. Maar als je echt een indruk van de CA-2300 wilt hebben, moet je deze in werkelijkheid in een van onze geselecteerde high-end winkels gaan bekijken. Als je hem eenmaal hebt gezien, aangeraakt en beluisterd, is al het andere slechts een zwakke afspiegeling van de topversterker.

 

De Classé CA-2300 is verkrijgbaar in zilver afwerking.

Classé CA-2300 - bijzondere pluspunten
+ State-of-the-art stereo eindversterker
+ Enorm vermogen en vermogensreserve
+ Balanced structuur van de voorversterker en eindtrap
+ ICTunnel stille ventilator koeling
+ Zeer degelijk en elegant design

Classé CA-2300 - bijzondere beperkingen
- Slechts twee kanalen
- "Enkel" 300 Watt per kanaal
- Uitmuntendheid heeft z'n prijs

Gebalanceerde werking betekent afwezigheid van ruis
De CA-2300 is net als de andere Classé producten uitgerust met zowel gebalanceerde XLR-ingangen als de traditionele single-ended RCA-aansluitingen. Beide input typen zorgen voor een topklasse geluidskwaliteit, maar als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor de gebalanceerde ingangen omdat deze zorgen voor extra bescherming tegen ruis en andere storende signalen - iets dat steeds waardevoller wordt met de uitbreiding van het aantal mobiele telefoons en draadloze netwerken.

In de CA-2300 is de evenwichtige structuur in alle stadia geïmplementeerd, met inbegrip van het vermogensdeel. Dit betekent dat het positieve en negatieve deel van het signaal wordt verwerkt in dezelfde versterker. In een traditioneel ontworpen versterker wordt alleen het positieve deel versterkt, terwijl de afscherming naar de aarde wordt geleid. Het gebalanceerde ontwerp biedt grote voordelen maar is kostbaar, omdat twee keer zoveel onderdelen gebruikt worden omdat alles in tweevoud moet worden uitgevoerd. Maar in ruil daarvoor krijg je een werkelijk ultieme kwaliteit.

Massive voeding met stil ICTunnel koelsysteem
Een dergelijk hoge en moeiteloze levering van vermogen door de CA-2300 vereist een enorme hoeveelheid energie. Het hart van de CA-2300 is dan ook een ongewoon "krachtige" voeding die in staat is om het vereiste vermogen van meer dan 1,4 kilowatt aan de eindtrap te leveren. Daarnaast is een set vermogenscondensatoren in de voeding aanwezig met een totale capaciteit van alle 134.400 uF.

Naast het vermogen van de versterker om zelfs zeer lage impedantie luidsprekers en/of zware luidsprekers op een realistisch concertzaalniveau aan te sturen, betekent de grote voedingscapaciteit dat de versterker immuun is voor de vaak zeer sterke retourstromen die luidsprekers terug de versterker in sturen, die bij apparaten in een normaal formaat leidt tot vervorming.

Het nadeel van hoog vermogen zijn meestal de hoge temperaturen. Om oververhitting van de CA-2300 te voorkomen is deze voorzien van een thermische brug genoemd ICTunnel, die door middel van een ventilator lucht vanaf de voorzijde door de versterker leidt, en van de achterkant. Vier microprocessors regelen de ventilatorsnelheid naar gelang de warmte en zorgen ervoor dat muziekprestaties niet worden gehinderd door onnodig geluid van de ventilator. Het ontwerp betekent ook dat de versterker de optimale temperatuur veel sneller bereikt - en behoudt.

 

De keuze van professionals in de grootste opnamestudio's
Met een versterker van Classé Audio krijg je de echte, onverbloemde versie van je muziek te horen, net zoals het de bedoeling was van de artiest. In feite is het mogelijk om exact hetzelfde geluid te bereiken als in de opnamestudio, omdat Classé versterkers in veel opnamestudio's in gebruik zijn. Bijvoorbeeld in de beroemde Abbey Road Studios in Londen, waar maar liefst 33 Classé eindversterkers de studiomonitors aansturen van de exclusieve B&W 800-serie.

In Abbey Road Studio 3, die wordt gebruikt voor het mengen van filmmuziek, zijn10 Classé mono eindversterkers geplaatst in BIAMP configuratie om het 5.1-systeem aan te sturen, dat onder andere voor de muziek voor "Star Wars III" en "Charlie and the Chocolate Factory" is gebruikt.

Gedegen vakmanschap in plaats van een computerontwerp
De printplaat in de Classé CA-2300, die het grootste deel van de kast vult, getuigt van de ijver waarmee Classé zijn taken aanpakt. Hoewel de print uit zes lagen is opgebouwd is deze print met de hand ontworpen en niet met een automatisch lay-out programma. Op deze wijze is het mogelijk het geluid volledig te sturen op elke locatie en van elk component in de print-layout.


Demonstratieklaar: maak uw luisterafspraak voor dit artikel


VOEG TOE AAN WINKELWAGEN
 
TOEVOEGEN AAN WENSLIJST
 
STEL UW VRAAG
 


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: