HiFi winkel van het jaar 2015, 2016 en 2017 Specialist in speakers en losse HiFi Nederlandse garantie Eigen installatie en bezorgdienst Vast en ervaren team Winnaar Special Awards 2021  Sterkste Schakel High-end audio voor iedereen
Sendy Hoofdtelefoons; pure luxe

Het merk Sendy is een jong merk op de hoofdtelefoonmarkt. Het is een dochteronderneming van Sivga, die Overgaauw ook voert. Het komt uit China en het merk heeft de afgelopen 3 jaar intensief gedaan naar alle aspecten die een hoofdtelefoon nodig heeft, van driver naar de hoofdband en schroefjes. Alles is vanaf 0 opgebouwd en uitgedacht door Sendy zelf. Alle modellen worden handgemaakt en zelf geassembleerd. Veel gebruikte materialen laten zien dat het een uitgewerkt product betreft. Van zacht geitenleer, tot de zelf gemaakte zeer goed afgewerkte houten behuizing die voor elke hoofdtelefoon uniek is (patroon en kleur). Wanneer je deze hoofdtelefoons opzet, is het eerste wat opvalt het comfort wat zeer verrassend licht is zonder enige vorm van compressie. Je ziet en voelt de passie van de makers.

Even over wat verschillen onderling: Sendy Apollo heeft een geiten leren hoofdband en een ontzettend prettig grote opening voor uw oren. Het gebruikte diafragma is 64 mm en de ruimtelijkheid valt gelijk op. De kabel is gebalanceerd 4,4 mm, maar er is een verloop naar 3,5 mm bijgesloten voor wie niet gebalanceerd hoeft te luisteren en de behuizing is van Rosewood.

Sendy Aiva: Deze is in mat hout afgewerkt, ze noemen het zebrahout en ten opzichte van de Apollo is de Aiva voorzien van luxere lederen oorschelpen die ergomisch gevormd zijn. Ze verdelen het gewicht van de hoofdtelefoon hiermee heel goed en ze sluiten beter af. Hij is iets zwaarder dan de Sendy Apollo

De Sendy Peacock. Het vlaggenmodel. Voorzien van een groter diafragma tov de Sendy Aiva, wel 88mm. De afwerking is subliem. De behuizing van de drivers zijn gemaakt van aluminium die tevens in de luchtvaart industrie hun plek hebben. Zeer licht maar stijf. Al het goud verwerkt in deze hoofdtelefoon is 24K! Een bijzondere ervaring.

De Sendy Peacock heeft 2 complete xlr aansluitingen. Impendantie 50 Ohm, frequentiebereik 20 Hz -40,000 Hz

Leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest