Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel

CAMBRIDGE AZUR VERSTERKER

€ 1.695,00

Merk: Cambridge Audio Kleur: Zilver

Cambridge Premium Stereoversterker

Net als alle Cambridge audio producten speelt de 851 A in op de drie kernwaarden: overrompelende prestatie, optimaal gebruiksgemak en ongelooflijke waarde voor uw geld.


De Azur 851A is in staat om u koude rillingen te bezorgen met 120 watt puur versterkervermogen. Dit dankzij de gescheiden hoogwaardige ringkern voedingstransformatoren: een voor de voorversterker en een voor de eindversterker. Maar kracht is niets zonder beheersbaarheid en de 851A voorziet in een nieuw ontwikkelde geheel gebalanceerde silicon gate volumeregeling. Dat realiseert precieze volume-instelling bij elk niveau, gekoppeld aan exact behoud van balansinstelling.


Maximale inzetbaar dankzij twee typen connectoren: Het gangbare cinch type en symmetrische XLR inputs voor aansluiting op hi-end muziekbronnen, zoals de Cambridge Audio 851C overbemonsterende DAC/CD-speler.

 

De behuizingen bieden meer dan slechts onderdak aan de elektronica. Het vol metalen chassis is akoestisch gedempt met een opvallend chique maar robuuste, geborstelde frontplaat. Omdat iedereen verschillende digitale muziekbronnen kiest, kunt u zelf de ingangen benoemen.

 

Klasse XD versterking

Klasse XD, een eigen ontwikkeling van Cambridge Audio, is een unieke lineaire versterkerschakeling en ontworpen om de best mogelijke klankkwaliteit te koppelen aan de voor een onbegrensde dynamiek benodigd groot vermogen, Ons ontwerpteam wist met klasse XD het beste van twee werelden te combineren, te weten Klasse A en Klasse A/B. Klasse XD, het verleggen van het crossoverpunt, geeft de voordelen van pure klasse A bij laag volume en bestrijdt de vervorming waarmee conventionele klasse B versterkers worstelen wanneer een fragiel audiosignaal bij de nuldoorgang van de ene helft naar de andere van het transistorpaar in de eindtrap gaat. Het resultaat is een vlekkeloze overgang tussen de twee hoofdinstellingen: klasse A en klasse B schakeling. De voordelen liggen in de combinatie van subtiele klasse A versterking en de stuwende kracht van klasse B. Zodoende levert de nieuwe 851 A twee maal 120 solide watts en dat stuurt ook veeleisende speakers moeiteloos aan.

 

Ringkern Transformatoren


Onze concurrentie bezuinigt al te gemakkelijk op de grootste kostenpost van een versterker: de voedingstransformator. De 851 A kent twee ringkern voedingstrafo's uit eigen huis. Na uitputtende proefnemingen kozen onze technici voor topklasse overgedimensioneerde trafo's die bijdragen aan lagere ruis en vervorming en geruisloos bedrijf (geen mechanische brom) alsmede een voorbeeldige laagweergave. Achterin het versterkerchassis huist een afzonderlijke geheel geïsoleerde voedingsunit voor de voorversterker. Middenin het chassis staat de gigantische ringkern voedingstrafo voor de eindversterker opgesteld. Deze vitale componenten dragen in hoge mate bij aan de bijzondere klankeigenschappen en soepele vermogensreserve van de 851 A.

 

CAP5 Beveiliging

 

De 851 A kent nog een unieke voorziening uit eigen huis, de CAP5 (Cambridge Audio Protection 5). Dat is een innovatieve en zelfdenkende schakeling die de versterker op menig front continu bewaakt zonder dat het muzieksignaal wordt aangetast. Dat resulteert in de hoogste betrouwbaarheid. De schakeling is ontworpen om de versterker onder alle bedrijfsomstandigheden serieus te bewaken, inclusief clipping detectie die het volume vervolgens tot een veilige niveau terug regelt. Maar dat is niet alles: kortsluiting wordt gesignaleerd en de temperatuur van de koelribben wordt bewaakt. Zonodig schakelt de versterker zichzelf uit. De combinatie van deze beveiligingen maakt dat Cambridge Audio versterkers voor jarenlang hoogst betrouwbaar muziekplezier zorgen. En dat in de hoogste kwaliteit.


Demonstratieklaar: maak uw luisterafspraak voor dit artikel


VOEG TOE AAN WINKELWAGEN
 
TOEVOEGEN AAN WENSLIJST
 
STEL UW VRAAG
 

Productspecificaties:

Soort
stereo versterker
Kanalen
2
D/A converter
nee
Vermogen bij 8 Ohm
2 x 120 W.
Phono input
ja
Digitaal in
NEE
Vermogen 4 Ohm
200W RMS
Inputs
5 x RCA + 1 x 3,5 mm + 1 USB
Signaal-ruis verhouding
> 93 dB (ref 1W/8 Ohm 
Garantie
2 jaar
Frequentie bereik
10 Hz - 50 kHz +/- 1 dB 
Afmetingen (b*h*d)
430 x 115 x 385 mm.
Gewicht
15.0kg
Garantie
2 Jaar


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: