Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Piega

Sinds 1986 staat Piega bekend om zijn aluminium behuizing en ribbon tweeters. Aluminium is sterk en stijf waardoor er minder kastruimte nodig is. Dit zijn ideale eigenschappen voor behuizing van een luidspreker. De eigen ribbon tweeter heeft een betere hoog weergave met meer detail, openheid en definitie dan een gewone tweeter. Deze tweeter loopt door tot 50.000 Hz. Met de speciale coaxiale Ribbon tweeter bereikt Piega een betere doorloop naar het mid, gezien ze net als Kef gebruik maken van 1 unit, waarin tweeter en mid gecombineerd zijn, waardoor de doorloop en de spreiding natuurlijk en homogeen blijft. Uiteraard gaat deze coaxiale Ribbon ook door tot 50.000 Hz in het hoog. 

Doordat Piega alles in eigen beheer bouwt kunnen we spreken van een uniek produkt. 

Piega biedt de volgende speakerlijnen:

  • TMicro van kleine zuil, subwoofer tot centerspeaker waar een volledige surround set opgebouwd kan worden
  • Classic lijn: kenmerk hiervan is de houten uitvoering in Hoogglans wit, hoogglans zwart en makassar
  • Premium lijn, hierin is de ribbon tweeter verwerkt. 
  • Coax lijn, zoals de naam al zegt zit hierin de speciale coaxiale Ribbon driver (tweeter en mid ineen), waardoor een betere spreiding verwacht kan worden
  • Master line source : dit is de absolute toplijn. In de master line source worden meerdere coaxiale drivers gebruikt. Deze zijn ondergebracht in een dipole kast.  

Piega is zwitserse kwaliteit, met een Benelux en zelfs Nederlands tintje: 1 van de fabrieken voor het extruderen van aluminium staat in Belgie en het folie wordt in Nederland geproduceerd

Waarom Piega?

Piega heeft een eigen uitstraling door eerder genoemde aluminium. De behuizing is strak en zeer goed afgewerkt. Het geluid is eigenlijk nooit overheersend, maar onze mening is uiteraard subjectief. In open ruimtes biedt Piega dan ook een zeer goede geluidsweergave. Dreunerig klinkt het in ieder geval zelden, wel open en transparant met een strak laag. Het Zwitserse merk hoort wat ons betreft dan ook zeker in de rij van uitstekend klinkende speakers. 

"Een Piega speaker is zelden misplaatst met zijn strakke uiterlijk en niet dominante geluid"

Geluid blijft subjectief. Daarom is een Piega zeer interessant om mee te nemen in uw vergelijking. Zeker als u veel Engelse speakers heeft beluisterd. Het geeft een totaal ander geluidsbeeld. Wat u meer aanspreekt is dan vaak al snel duidelijk. Het gaat nooit om de meetkundig beste speaker. Het gaat om welke speaker bij uw beleving, muziek en akoestiek past in uw huis. Uw eigen oren en ogen spelen hierin de belangrijkste rol. 

 Het Overgaauw Team

 


PIEGA Classic 40.2 Makkasar
€ 2.800,00 Makkasar

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 40.2 Wit
€ 2.500,00 Wit

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 40.2 Zwart
€ 2.500,00 Zwart

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 60.2 Makkasar
€ 5.300,00 Makkasar

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 60.2 Wit
€ 4.900,00 Wit

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 60.2 Zwart
€ 4.900,00 Zwart

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 80.2 Makkasar
€ 7.200,00 Makkasar

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 80.2 Wit
€ 6.500,00 Wit

 

Bekijk het product    

PIEGA Classic 80.2 Zwart
€ 6.500,00 Zwart

 

Bekijk het product    

PIEGA COAX 30.2 WIT
€4.200,00 voor € 2.999,00 Wit

 

Bekijk deze actie    

Piega COAX 511 luidspreker
€ 5.250,00 Aluminium

 

Bekijk het product    

Piega COAX 511 luidspreker
€ 5.700,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Piega COAX 511 luidspreker
€ 5.700,00 Wit

 

Bekijk het product    

Piega COAX 711 luidspreker
€ 9.000,00 Aluminium

 

Bekijk het product    

Piega COAX 711 luidspreker
€ 9.000,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Piega COAX 711 luidspreker
€ 9.000,00 Wit

 

Bekijk het product    

 

Waarom gebruikt Piega aluminium?

Waarom gebruikt Piega aluminium?

De belangrijkste redenen: met aluminium ben je veel vrijer in de vorm van het produkt. Neem een buiging (iets wat rond is, de gebogen achterzijde heeft een C-Vorm) heeft geen opwekking van staande golven intern. Dat klinkt weer behoorlijk technisch, maar het is mooi dat design, materiaal en kwaliteit in luidsprekers zich in Piega kunnen verenigen.

Piega is ooit gestart in de produktie met hout want deze heeft een eenvoudigere manier van bewerken en produceren. Hierna gingen ze de uitdaging aan om de speakers een meer gedistingeerd uiterlijk te kunnen geven. De keuze was snel gemaakt: staal. Staal is een modern materiaal en heel mooi in gebruik en zeker afwijkend van de heersende orde. 

Dit staal werd gebogen in eerste instantie om de houten speaker heen. Staal is een modern materiaal en heel mooi in gebruik. Design speelt hierin ook een rol, waarom niet?  Uiteindelijk gevormd in alumium waardoor de keuzes heel breed werden. Dit procedee is zo ingewikkeld dat het Piega nog steeds een van de weinige spelers op de markt zijn die een compleet aluminium behuizing kan aanbieden en vooral in deze kwaliteit. Aluminium heeft nog een laatste bijzondere eigenschap, behalve tijdloos. Het materiaal blijft in zijn vorm ongenaakbaar. De tijd heeft weinig invloed op dit materiaal. 

"ALUMINIUM IS ALS EEN KAMELEON. HET PAST ZICH AAN AAN DE OMGEVING"

Uitspraak Edwin Roesscher, importeur Piega

Bekijk ons assortiment van Piega


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: