Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel






Esoteric

Esoteric

Esoteric behoort bij ons tot de High-End Hifi merken, waar wij ons graag aan verbinden. Het merk is compromisloos en zeer analytisch qua Hifi benadering. Daarom sturen wij met Esoteric graag onze topluidsprekers aan. Esoteric heeft naar onze mening een van de beste loopwerken neergezet en werkt met dual mono principe. Volledig gescheiden voor links en rechts. Het vertaalt zich absoluut in Esoteric geluid. Het assortiment wordt steeds ruimer. Destijds heeft Rui van Esoteric Japan de aftrap van Esoteric Nederland bij ons in de showroom op de Breestraat in Leiden gegeven, daar zijn we best trots op. 

“No matter how difficult it is, if you make a technically superior product, it will gain recognition. It is from our ability to produce the best products in the world that we derive our reason for being

Esoteric staat bij ons demonstratieklaar in onze High End ruimte.  Johan Luykx is bij ons een expert als het om Esoteric gaat. Hij kent dit merk als geen ander binnen de Benelux. U bent bij ons voor het merk Esoteric aan het juiste adres. 

Verder op deze pagina  een stukje geschiedenis van Esoteric en mocht u geinteresseerd zijn, maak een luisterafspraak.. De apparatuur is zwaar en het is fijn als wij van tevoren weten waarop u wilt luisteren.

De Esoteric N05 streamer staat in de winkel zijn uurtjes te maken! Ofwel, deze streamer is toegevoegd aan het Esoteric assortiment. 

Nieuws, 9 augustus 2017: vanaf vandaag staat de Esoteric Grandioso F1 klasse-A versterker samen met de Grandioso G1 Master Clock Generator te spelen. De Grandioso K1 CD/SACD speler zal daar binnen een paar dagen aan toegevoegd worden om de set compleet te maken. De set blijft 4 weken staan dus wees er snel bij om dit bijzondere moois te beluisteren en te bekijken.

 

Het Hifi Overgaauw Team. 


Esoteric C-02x
€ 21.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric C-03Xs
€ 11.500,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric D-02x
€ 21.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric D-07X
€ 4.500,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric F-03A
€ 14.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric F-05
€ 10.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric F-07 VERSTERKER
€ 8.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric G-01x
€ 21.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric G-02x
€ 6.500,00 Zilver

 

Bekijk het product    

ESOTERIC GRANDIOSO D1 DA-C..
€ 19.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric GRANDIOSO F1 VERS..
€ 30.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric GRANDIOSO G1 CLOCK
€ 26.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric GRANDIOSO S 1 ein..
€ 28.500,00 Zilver

 

Bekijk het product    

ESOTERIC GRANDIOSO SUPER H..
€ 122.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

ESOTERIC GRANDIOSO- M1 VER..
€ 22.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Esoteric GRANDIOSO-C1 VOOR..
€ 38.000,00 Zilver

 

Bekijk het product    

 

Esoteric nieuws

ESOTERIC GRANDIOSO

De Esoteric Grandioso F1 klasse-A versterker samen met de Grandioso G1 Master Clock Generator. De Grandioso K1 CD/SACD speler maakt de set compleet. De set blijft 4 weken staan dus wees er snel bij om dit bijzondere moois te beluisteren en te bekijken. Deze top Hifi set staat in onze High End demonstratieruimte dus vraag ernaar in de winkel (deze ruimte wordt geopend op afspraak en behoort niet tot de vrij toegankelijke ruimtes voor meer privacy en luisterrust)

Bekijk ons assortiment van Esoteric

HVT advertentie Esoteric

Esoteric behoort bij ons tot de High-End Hifi merken, waar wij ons graag aan verbinden. Het merk is compromisloos
en zeer analytisch qua Hifi benadering. Daarom sturen wij met Esoteric graag onze topluidsprekers
aan. Esoteric heeft naar onze mening een van de beste loopwerken neergezet en werkt met dual
mono principe; volledig gescheiden voor links en rechts. Het vertaalt zich absoluut in Esoteric geluid. Het
assortiment wordt steeds ruimer. Destijds heeft Rui van Esoteric Japan de aftrap van Esoteric Nederland
bij ons in de showroom op de Breestraat in Leiden gegeven, daar zijn we best trots op.

Bekijk ons assortiment van Esoteric

Esoteric Hifi geschiedenis

Hieronder een stukje geschiedenis van Esoteric

Esoteric is in 1983 ontstaan als high-end merk naast het merk TEAC. Hetzelfde principe als Toyota met het merk Lexus. TEAC werd in 1953 oorspronkelijk opgericht als Tokyo Televisie Acoustic Company. In dit jaar is de Japanse Broadcasting Corporation ook begonnen met de eerste televisie-uitzendingen in Japan. Later veranderde het bedrijf haar naam  in Tokyo Electro Acoustic Company en vervolgens naar TEAC. In deze vroege jaren was "hi-fi" nog een bekend woord. TEAC heeft altijd voorop gelopen wat betreft technische ontwikkelingen. Tokyo Electro Acoustic Company ontwikkelde als eerste een prototype van een 3-motor open-reel tape transportsysteem. In de daaropvolgende jaren introduceerde TEAC 's werelds eerste open-reel tapedeck, de TD-102,  met een automatische reverse-mechanisme. Met dit innovatieve product legde TEAC toendertijd als eerste de basis voor tape-gebaseerde hifi. Eind 1960 introduceerde TEAC haar eerste hi-fi cassette deck, de A-20. Met deze introductie werd TEAC toonaangevend  in het hifi cassettedeck tijdperk.

In de daarop volgende jaren introduceerde TEAC in Japan voor het eerst het A-350 cassette deck met Dolby ruisonderdrukking . Met deze introductie werd TEAC toonaangevend  in het hifi cassettedeck tijdperk. In de daarop volgende jaren introduceerde TEAC in Japan voor het eerst het A-350 cassette deck met Dolby ruisonderdrukking .  Met deze introductie werd TEAC toonaangevend  in het hifi cassettedeck tijdperk. In de daarop volgende jaren introduceerde TEAC in Japan voor het eerst het A-350 cassette deck met Dolby ruisonderdrukking .                     

De TEAC A-7400RX was het eerste open reel tape deck van TEAC voor thuisgebruik. De introductie van A-7400RX had op dat moment een grote invloed op de wereldwijde hi-fi componenten markt.  

Begin jaren tachtig ontwikkelde TEAC de nodige “Heavy Duty” meesterwerken op het gebied van cassettedecks. De beroemde ZD-7000 was daar een mooi "state of the art' voorbeeld van.                

Als eerste stap in het digitale tijdperk ontwikkelde TEAC vervolgens de ZD-5000 cd-speler met intern de in eigen beheer ontwikkelde "ZD circuit" D/A converter. TEAC bleef in de jaren daarop verbluffende hifi-technologieën introduceren die echt revolutionair waren en de consument  versneld klaarmaakten voor  "Het volgende niveau" op het gebied van audiofiele technologieën            

We moeten weten waar we vandaan komen maar voor nu genoeg over TEAC en terug naar het onderwerp! Het High End merk Esoteric. TEAC kreeg de ambitie om haar klanten het allerhoogste audiofiele niveau te bieden wat op dat moment technisch mogelijk was. Met dit doel lanceerde TEAC het merk "ESOTERIC" dat zich uitsluitend bezig zou gaan houden met het ontwerpen en vervaardigd van high-end audioproducten. De eerste ESOTERIC producten die in 1987 van de band rolden waren het P1 loopwerk en de D1 Dac. De P1 bevatte de eerste incarnatie van het beroemde VRDS-loopwerk ( Vibration-free Rigid Disc Clamping System ) . Het statement was gemaakt en een merk was geboren.                             

“No matter how difficult it is, if you make a technically superior product, it will gain recognition. It is from our ability to produce the best products in the world that we derive our reason for being”

 ission statement from Tomoma Tani, one of the founders of TEAC  Vanaf dat moment heeft Esoteric  de consument gestaag maar ook altijd vernieuwend voorzien van veel  waanzinnig mooie en goede high-end audio producten.  Loopwerken en dac’s,  master clock modules, phono-trappen en versterkers zowel geïntegreerd als in een voor-eind combi. Daarnaast levert Esoteric ook bekabeling en een heel assortiment aan hoogwaardige SACD’s onder het eigen label. Het laatste statement van Esoteric is de Esoteric Grandioso lijn. High-end op het allerhoogste niveau en waanzinnig mooi vormgegeven.  

Bekijk ons assortiment van Esoteric

Esoteric Hifi in Leiden

Esoteric Grandioso demonstratie 2014 met Rui uit Japan. Introductie Esoteric Grandioso in Nederland op de Breestraat in Leiden. 

 

Bekijk ons assortiment van Esoteric


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: