Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Rotel

Rotel bij Hifi Overgaauw Leiden

Rotel als merk

Rotel is een Japans merk. Rotel is een merk van halverwege de jaren 80, knopen heeft doorgehakt met betrekking tot bedieningsvriendelijkheid van audiio apparatuur en het accent heeft gelegd op een zo goed mogelijke weergave voor een zo gunstig mogelijke prijs. Dit concept noemen wij: het Balanced Design Concept. Kortweg houdt dit in, dat Rotel op alle plekken in de electronische schakelingen direct hun invloed hebben op de uiteindelijke geluidskwaliteit, de best mogelijke componenten heeft toegepast. 

Rotel heeft zich aangesloten bij het Play-Fi platform dat ontwikkelt is door DTS. Dit platform werkt merkongebonden en maakt streaming en communicatie mogeljik tot aan acht kamers. De belangrijkste streaming diensten zijn reeds vertegenwoordigd binnen dit platform. waaronder Tidal, Spottify en Deezer. Hierover meer onder het kopje Play-Fi onderaan de pagina

Het Overgaauw Team


Rotel A 11 VERSTERKER
€ 699,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Rotel A 11 VERSTERKER
€ 699,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Rotel A10 VERSTERKER
€ 479,00 zwart

 

Bekijk het product    

Rotel A10 VERSTERKER
€ 479,00 zilver

 

Bekijk het product    

Rotel A12 VERSTERKER
€ 979,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Rotel A12 VERSTERKER
€ 979,00 zilver

 

Bekijk het product    

Rotel A14 VERSTERKER
€ 1.279,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Rotel A14 VERSTERKER
€ 1.279,00 Zwart

 

Bekijk het product    

ROTEL RB1582MK2 VERSTERKER
€ 1.599,00 zwart

 

Bekijk het product    

ROTEL VERSTERKER RA1570
€ 1.599,00 Zilver

 

Bekijk het product    

 

Geïntegreerd

Geïntegreerde Versterker
Eigenlijk voor de meeste mensen gewoon de versterker. De versterker bestaat eigenlijk uit een voor en eindversterker in 1 behuizing. Ook deze versterkers kunnen tegenwoordig een DAC bevatten. Een goede versterker geeft het geluid zo neutraal mogelijk door. Dit is een mooi ideaal, maar in praktijk heeft iedere versterker toch andere eigenschappen. De karakteristiek van een versterker kan de eigenschappen van de erop aangesloten luidsprekers in positieve of negatieve manier beïnvloeden. Wij helpen U graag om de juiste combinatie versterker en luidsprekers te vinden. Waarom het loont werk te maken van de versterker gaan we wat verder de techniek in. 

Welke types versterkers zijn er?

*Een klasse A versterker biedt een zeer zuiver geluid, maar door de warmtewerking verlies je veel stroom. Het rendement is laag, maar je hebt geen Cross Over vervorming. Een rendement van 20 a 25 procent is gemiddeld, de rest vertaalt zich in warmte. Het geluid is het vaak waard. De versterker moet wel zijn warmte kwijt, dus een vrijstaande opstelling is aanbevolen. 

*Een klasse A/B versterker heeft een hoger rendement en is het meest verkochte type versterker. Een rendement van ongeveer 40 procent is haalbaar. 

*Een klasse D versterker gaat niet over Digitaal wat veel mensen denken. Klasse D is puls gerelateerd, toch niet digitaal. Een hoog rendement haalt ie zeker. Tussen de 85 en 95 procent is goed haalbaar.  

Omdat de klank aangenaam moet klinken, maakt iedere versterkerbouwer hier keuzes in.  

Welke rol speelt vermogen?

Versterkers hebben een aangegeven vermogen. Met een 50 Watt versterker kan je ongelovelijk veel luisterplezier halen. Het is zeker niet zo dat als u meer vermogen heeft, dat u dan luider gaat. Het rendement van de speaker is hieraan gekoppeld. De voeding is hierin zeer bepalend of de versterker continuiteit kan leveren, zonder leeggetrokken te worden. Als u bedenkt dat 5 Watt reeds luid genoeg voor een kamer is kunt u zich voorstellen dat een versterker om het prettig te laten klinken, meer nastreeft dan enkel muziek produceren. Muziek is geen constante toon; een triangel....kort maar krachtig en een zware bas kan aardig wat vragen. Hierin speelt de voeding een grote rol en ook de dempingsfactor in combinatie met uw luidsprekers.

Iedere versterker is met een bepaald geluidsbeeld bedacht. Het is een aaneenschakeling van componenten. Hifi is dan ook niet aan elke versterker te koppelen. De techniek is mooi, maar het gaat er echt om hoe u geluid beleeft. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Geluid is immers emotie bepalend. Daarom loont het om rustig onze Hifi merken te vergelijken.  

Wij bieden een enorme diversiteit aan merken.

Nad, Rotel, Marantz, Denon, Rega, Cambridge, Esoteric, Arcam, Hegel, Teac en meer  

Het Overgaauw Team

Bekijk alle Geintegreerd

Play-Fi

Play-Fi is eigenlijk een ander woord voor besturingssysteem. U krijgt keuzevrijheid en gemak voor audio door uw hele huis. DTS heeft dit systeem ontwikkeld en wordt in audioland omarmd, juist vanwege het feit dat het platform het merkongebonden maakt. Play-Fi is een draadloos audiosysteem voor evt. het hele huis.

Stream uw favoriete content, vanaf elk Play-Fi apparaat dat u heeft. Alle producten met Play-Fi werken naadloos samen ongeachte het merk. Dit betekent dat je je huis kunt customizen met een breed scala aan mogelijkheden voor één eenvoudige, passende luisterervaring.

Play-Fi stuurt audio vanaf mobiele apparaten naar luidsprekers in je hele huis. - Voor Android, iOS, Kindle Fire en Windows pc's. Rotel ondersteunt Play-Fi. 

* Voor alle gangbare besturingssystemen * Gemakkelijke set up * DTS Play-Fi app * Multi Room * Multi - Speaker * Wifi technologie. Spotifiy, Tidal, High Res audio, Internet Radio.

Het Overgaauw Team

Bekijk ons assortiment van Rotel


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: