Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Marantz

Waarom Marantz?

Vanaf de oprichting van Hifi Overgaauw in 1964 in Leiden hebben wij Marantz in het pakket. Het kenmerkende van het Marantz geluid is een warm geluid en vol van emotie. Het merk heeft een “gevoelig touch” die bij veel muzieksoorten kippenvel kan geven. Marantz is dan ook goed te combineren met bijna alle speakers. De meeste versterkers leveren hoog vermogen. De invloed van Ken Ishiwata op cd-spelers is nog steeds hoorbaar en wij waren dan ook zeer vereerd met zijn bezoek aan de Breestraat in Leiden in 2014. Omdat Marantz een breed assortiment in verschillende prijsklasse biedt is er voor de liefhebber van dit geluid altijd genoeg te kiezen. 

 “Marantz is een van onze oudste merken in ons grote assortiment”

Een stukje geschiedenis: Marantz is opgericht door Saul Marantz in 1953 in New York. Saul Marantz wilde versterkers maken die zijn eigen LP collectie beter weergaf dan wat er in die tijd op de markt was. Zo is de “Audio Consolette” geboren. Het eerste model op de markt kreeg de naam “Model 1”. Deze had, en we praten over 1953 , al een tv-audio ingang! De prijs was 168.00 $ . Nu wordt er door verzamelaars een veelvoud voor geboden. Model 1 is de basis geworden voor heel veel versterkers in de loop der jaren. Ook op het gebied van CD spelers is Marantz toon aangevend. In 1980 heeft Philips een meerderheidsbelang in Marantz genomen. Als top audio merk werden de Marantz mensen zoals Ken Ishiwata meteen aan het werk gezet om de CD speler te ontwikkelen. De aller eerste CD speler van Philips , de CD63 , kwam in 1982 op de markt onder de naam Marantz. Ook werden er zeer mooie produkten voor surround ontwikkeld. Anno 2016 heeft Marantz een uitgebreid audio pakket voor de pure Hifi liefhebber maar ook voor de film fanaat. Hoe dan ook, u vindt bij Marantz altijd het juiste produkt.

Het Overgaauw Team


Marantz HD-AMP1 VERSTERKER
€ 1.199,00 zilver

 

Bekijk het product    

Marantz HD-AMP1 VERSTERKER
€ 1.199,00 zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM 14S1 SE VERSTER..
€ 2.499,00 Goud

 

Bekijk het product    

Marantz PM 6006 VERSTERKER
€ 549,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM 6006 VERSTERKER
€ 549,00 Zilver

 

Bekijk het product    

MARANTZ PM 8006 VERSTERKER
€ 1.199,00 Zilver

 

Bekijk het product    

MARANTZ PM 8006 VERSTERKER
€ 1.199,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM-5005
€ 329,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Marantz PM-5005
€ 329,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM-7005
€ 899,00 Zilver

 

Bekijk het product    

Marantz PM-7005
€ 899,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM10S1 VERSTERKER
€ 7.999,00 Goud

 

Bekijk het product    

Marantz PM10S1 VERSTERKER
€ 7.999,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Marantz PM14S1SE VERSTERKER
€ 2.499,00 Zwart

 

Bekijk het product    

 

Geïntegreerd

Geïntegreerde Versterker
Eigenlijk voor de meeste mensen gewoon de versterker. De versterker bestaat eigenlijk uit een voor en eindversterker in 1 behuizing. Ook deze versterkers kunnen tegenwoordig een DAC bevatten. Een goede versterker geeft het geluid zo neutraal mogelijk door. Dit is een mooi ideaal, maar in praktijk heeft iedere versterker toch andere eigenschappen. De karakteristiek van een versterker kan de eigenschappen van de erop aangesloten luidsprekers in positieve of negatieve manier beïnvloeden. Wij helpen U graag om de juiste combinatie versterker en luidsprekers te vinden. Waarom het loont werk te maken van de versterker gaan we wat verder de techniek in. 

Welke types versterkers zijn er?

*Een klasse A versterker biedt een zeer zuiver geluid, maar door de warmtewerking verlies je veel stroom. Het rendement is laag, maar je hebt geen Cross Over vervorming. Een rendement van 20 a 25 procent is gemiddeld, de rest vertaalt zich in warmte. Het geluid is het vaak waard. De versterker moet wel zijn warmte kwijt, dus een vrijstaande opstelling is aanbevolen. 

*Een klasse A/B versterker heeft een hoger rendement en is het meest verkochte type versterker. Een rendement van ongeveer 40 procent is haalbaar. 

*Een klasse D versterker gaat niet over Digitaal wat veel mensen denken. Klasse D is puls gerelateerd, toch niet digitaal. Een hoog rendement haalt ie zeker. Tussen de 85 en 95 procent is goed haalbaar.  

Omdat de klank aangenaam moet klinken, maakt iedere versterkerbouwer hier keuzes in.  

Welke rol speelt vermogen?

Versterkers hebben een aangegeven vermogen. Met een 50 Watt versterker kan je ongelovelijk veel luisterplezier halen. Het is zeker niet zo dat als u meer vermogen heeft, dat u dan luider gaat. Het rendement van de speaker is hieraan gekoppeld. De voeding is hierin zeer bepalend of de versterker continuiteit kan leveren, zonder leeggetrokken te worden. Als u bedenkt dat 5 Watt reeds luid genoeg voor een kamer is kunt u zich voorstellen dat een versterker om het prettig te laten klinken, meer nastreeft dan enkel muziek produceren. Muziek is geen constante toon; een triangel....kort maar krachtig en een zware bas kan aardig wat vragen. Hierin speelt de voeding een grote rol en ook de dempingsfactor in combinatie met uw luidsprekers.

Iedere versterker is met een bepaald geluidsbeeld bedacht. Het is een aaneenschakeling van componenten. Hifi is dan ook niet aan elke versterker te koppelen. De techniek is mooi, maar het gaat er echt om hoe u geluid beleeft. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Geluid is immers emotie bepalend. Daarom loont het om rustig onze Hifi merken te vergelijken.  

Wij bieden een enorme diversiteit aan merken.

Nad, Rotel, Marantz, Denon, Rega, Cambridge, Esoteric, Arcam, Hegel, Teac en meer  

Het Overgaauw Team

Bekijk alle Geintegreerd


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: