Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Hegel

Hegel komt uit Noorwegen. Noorwegen staat uit al een tijdje bekend om haar kwaliteitsprodukten. De versterkers hebben een gepatenteerde sound-engine. Uniek en het zorgt ervoor dat het geluid wat erin komt exact eruit komt. Hoe dat werkt leggen we u graag in de winkel uit. De kleuring die een versterker normaal toevoegt zult u bij Hegel niet horen. Daar heeft Hegel een EISA Award (de H160 versterker) voor gekregen en in Amerika ook meerdere awards, wat voor een Europees merk uniek is. Hifi Overgaauw voert sinds een aantal jaren dit nog relatief jonge merk en zijn in die korte tijd toch wel erg gecharmeerd geraakt. Van het midden segment tot hoger High-End Hifi, daar kunt u Hegel  in plaatsen. Vanwege de Sound-Engine, zal iedere speaker optimaal klinken. Natuurlijk valt over klankkleur/afmeting/kleur te twisten, maar de Hegel presteert optimaal. Vele klanten hebben wij hiermee kunnen overtuigen.    

Hegel maakt stereo versterkers, CD-spelers en DAC's en losse voor -en eindversterkers. 

Hegel vinden wij een heerlijk audio merk. Wij combineren dit merk graag met Bowers & Wilkins en met KEF. 

 

"HEGEL  NORWEGIAN | EEN KLASSE APART"

 

Het Overgaauw Team


Hegel H 190 VERSTERKER
€ 3.595,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Hegel H360
€ 5.495,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Hegel H590 VERSTERKER
€ 9.999,00 zwart

 

Bekijk het product    

Hegel H90
€ 1.695,00 zwart

 

Bekijk het product    

Hegel ROST VERSTERKER
€2.499,00 voor € 2.275,00 zwart

 

Bekijk deze actie    

Hegel ROST VERSTERKER
€ 2.499,00 Wit

 

Bekijk het product    

 

Geïntegreerd

Geïntegreerde Versterker
Eigenlijk voor de meeste mensen gewoon de versterker. De versterker bestaat eigenlijk uit een voor en eindversterker in 1 behuizing. Ook deze versterkers kunnen tegenwoordig een DAC bevatten. Een goede versterker geeft het geluid zo neutraal mogelijk door. Dit is een mooi ideaal, maar in praktijk heeft iedere versterker toch andere eigenschappen. De karakteristiek van een versterker kan de eigenschappen van de erop aangesloten luidsprekers in positieve of negatieve manier beïnvloeden. Wij helpen U graag om de juiste combinatie versterker en luidsprekers te vinden. Waarom het loont werk te maken van de versterker gaan we wat verder de techniek in. 

Welke types versterkers zijn er?

*Een klasse A versterker biedt een zeer zuiver geluid, maar door de warmtewerking verlies je veel stroom. Het rendement is laag, maar je hebt geen Cross Over vervorming. Een rendement van 20 a 25 procent is gemiddeld, de rest vertaalt zich in warmte. Het geluid is het vaak waard. De versterker moet wel zijn warmte kwijt, dus een vrijstaande opstelling is aanbevolen. 

*Een klasse A/B versterker heeft een hoger rendement en is het meest verkochte type versterker. Een rendement van ongeveer 40 procent is haalbaar. 

*Een klasse D versterker gaat niet over Digitaal wat veel mensen denken. Klasse D is puls gerelateerd, toch niet digitaal. Een hoog rendement haalt ie zeker. Tussen de 85 en 95 procent is goed haalbaar.  

Omdat de klank aangenaam moet klinken, maakt iedere versterkerbouwer hier keuzes in.  

Welke rol speelt vermogen?

Versterkers hebben een aangegeven vermogen. Met een 50 Watt versterker kan je ongelovelijk veel luisterplezier halen. Het is zeker niet zo dat als u meer vermogen heeft, dat u dan luider gaat. Het rendement van de speaker is hieraan gekoppeld. De voeding is hierin zeer bepalend of de versterker continuiteit kan leveren, zonder leeggetrokken te worden. Als u bedenkt dat 5 Watt reeds luid genoeg voor een kamer is kunt u zich voorstellen dat een versterker om het prettig te laten klinken, meer nastreeft dan enkel muziek produceren. Muziek is geen constante toon; een triangel....kort maar krachtig en een zware bas kan aardig wat vragen. Hierin speelt de voeding een grote rol en ook de dempingsfactor in combinatie met uw luidsprekers.

Iedere versterker is met een bepaald geluidsbeeld bedacht. Het is een aaneenschakeling van componenten. Hifi is dan ook niet aan elke versterker te koppelen. De techniek is mooi, maar het gaat er echt om hoe u geluid beleeft. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Geluid is immers emotie bepalend. Daarom loont het om rustig onze Hifi merken te vergelijken.  

Wij bieden een enorme diversiteit aan merken.

Nad, Rotel, Marantz, Denon, Rega, Cambridge, Esoteric, Arcam, Hegel, Teac en meer  

Het Overgaauw Team

Bekijk alle Geintegreerd


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: