Klantenservice: 071-5126862
Verkoop@overgaauw.com

    Wenslijst

overgaauw winkel


Arcam

“Arcam als Studentenmerk kan niet ontbreken in een studentenstad als Leiden”

Sinds 2015 heeft Hifi Overgaauw Leiden Arcam als Hifi merk mogen toevoegen aan het assortiment audio merken. Dat het merk gebruik maakt van “klasse G” in de versterker heeft naar ons idee een toegevoegde waarde aan het assortiment. In surround heeft Arcam een overtuigende kwaliteit en ook voldoende keuze. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel speakermerken op beurzen en demonstraties gebruik maken van Arcam AV-Receivers. Ook wij demonstreren graag met Arcam. In september 2016 zijn Johan en Fokke van Hifi Overgaauw Leiden afgereisd naar Arcam in Engeland voor een "blik in de keuken" van dit mooie Hifi merk. 

Arcam een klein stukje geschiedenis omdat het leuk is. Arcam is een Brits merk opgericht in 1976 door studenten van de wetenschap en engineering afdeling van de Cambridge Universiteit. De naam die in het begin werd gebruikt was A&R Cambridge. In 1976 kwam ook meteen hun eerste versterker op de markt ,de A60. Dit werd meteen een klassieker en geroemd voor zijn slanke uiterlijk en high-end performance. In de jaren 80 is de naam verkort naar Arcam. Vandaag de dag staat Arcam garant voor hoge kwaliteit producten op het gebied van stereo hifi en surround electronica. Hierin wordt vaak gebruik gemaakt van Arcam’s eigen Class G versterker systeem.  

Het Overgaauw Team. 


Arcam SA-10 VERSTERKER
€ 849,00 Zwart

 

Bekijk het product    

Arcam SA-20 VERSTERKER
€ 1.199,00 Zwart

 

Bekijk het product    

 

Geïntegreerd

Geïntegreerde Versterker
Eigenlijk voor de meeste mensen gewoon de versterker. De versterker bestaat eigenlijk uit een voor en eindversterker in 1 behuizing. Ook deze versterkers kunnen tegenwoordig een DAC bevatten. Een goede versterker geeft het geluid zo neutraal mogelijk door. Dit is een mooi ideaal, maar in praktijk heeft iedere versterker toch andere eigenschappen. De karakteristiek van een versterker kan de eigenschappen van de erop aangesloten luidsprekers in positieve of negatieve manier beïnvloeden. Wij helpen U graag om de juiste combinatie versterker en luidsprekers te vinden. Waarom het loont werk te maken van de versterker gaan we wat verder de techniek in. 

Welke types versterkers zijn er?

*Een klasse A versterker biedt een zeer zuiver geluid, maar door de warmtewerking verlies je veel stroom. Het rendement is laag, maar je hebt geen Cross Over vervorming. Een rendement van 20 a 25 procent is gemiddeld, de rest vertaalt zich in warmte. Het geluid is het vaak waard. De versterker moet wel zijn warmte kwijt, dus een vrijstaande opstelling is aanbevolen. 

*Een klasse A/B versterker heeft een hoger rendement en is het meest verkochte type versterker. Een rendement van ongeveer 40 procent is haalbaar. 

*Een klasse D versterker gaat niet over Digitaal wat veel mensen denken. Klasse D is puls gerelateerd, toch niet digitaal. Een hoog rendement haalt ie zeker. Tussen de 85 en 95 procent is goed haalbaar.  

Omdat de klank aangenaam moet klinken, maakt iedere versterkerbouwer hier keuzes in.  

Welke rol speelt vermogen?

Versterkers hebben een aangegeven vermogen. Met een 50 Watt versterker kan je ongelovelijk veel luisterplezier halen. Het is zeker niet zo dat als u meer vermogen heeft, dat u dan luider gaat. Het rendement van de speaker is hieraan gekoppeld. De voeding is hierin zeer bepalend of de versterker continuiteit kan leveren, zonder leeggetrokken te worden. Als u bedenkt dat 5 Watt reeds luid genoeg voor een kamer is kunt u zich voorstellen dat een versterker om het prettig te laten klinken, meer nastreeft dan enkel muziek produceren. Muziek is geen constante toon; een triangel....kort maar krachtig en een zware bas kan aardig wat vragen. Hierin speelt de voeding een grote rol en ook de dempingsfactor in combinatie met uw luidsprekers.

Iedere versterker is met een bepaald geluidsbeeld bedacht. Het is een aaneenschakeling van componenten. Hifi is dan ook niet aan elke versterker te koppelen. De techniek is mooi, maar het gaat er echt om hoe u geluid beleeft. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Geluid is immers emotie bepalend. Daarom loont het om rustig onze Hifi merken te vergelijken.  

Wij bieden een enorme diversiteit aan merken.

Nad, Rotel, Marantz, Denon, Rega, Cambridge, Esoteric, Arcam, Hegel, Teac en meer  

Het Overgaauw Team

Bekijk alle Geintegreerd

Arcam opstelling Dirac, Dolby Atmos opgesteld met Kef speakers. De bioscoop in huis

Nieuwe Arcam Dolby Atmos akoestisch Dirac geoptimaliseerde opstelling

Kom luisteren hoe het thuis zou kunnen klinken als u films of muziek luistert. Dirac in de Arcam versterkers wordt gebruikt om de akoestiek problemen die thuis voorkomen rekenkundig op te lossen, waardoor u niet de beschikking hoeft te hebben tot de 'perfecte ruimte'' thuis. De huiskamer voldoet! De Dolby Atmos laat de surround beleving, ofwel de ruimtelijke beleving tot volle bloei komen. Uiteraard profiteert u hiervan ook optimaal in stereo. Voor de totale beleving hebben we het luidsprekermerk Kef gebruikt, inclusief inbouw in het plafond. Demonstratieklaar op de Breestraat in Leiden, Dirac Tuned door Arcam zelf

ARCAM AVR-850 voor Dolby Atmos 7.1 receiver

ARCAM P-429 voor Dolby Atmos hoogtespeakers 

ARCAM UDP-411 Blu-Ray speler

KEF OPSTELLING SPEAKERS. 

Bekijk ons assortiment van Arcam


Demonstratieklaar in onze demo-ruimtes: